Vårt ansiktsvatten fungerar med ögonmakeup!

 

 

Hur du lyckas med ögonmakeup

Hur lyckas man med ögonmakeup? Hur sminkar man ögonen snyggt? Vare sig du ska ha en naturlig ögonmakeup eller en full sotning finns det mängders med tips och tricks som gör att du får ett perfekt resultat! Här listar vi 10 knep du kan använda dig av.

8 tips till vacker ögonmakeup

Tips 1 – Jämn grund, att ha en bra grund är A och O när det gäller ögonmakeup. Man skall börja med att täcka rodnader med en concealer som matchar din hudton.

Tips 2 – Börja sminka ögonen, för att minska riskerna med att förstöra resten av sminkningen kan man börja med att göra ögonmakeup, man ska då applicera foundation, rouge och puder efter att man sminkat ögonen.

Tips 3 – För att få till ”kråksparken” på med din eyeliner ska du försöka låta den dra ut ögats naturliga linje, detta kommer göra att ögonen känns större.

Tips 4 – Används en smal pensel, målar man sin eyeliner med en pensel borde man testa att gå till en butik och köpa den tunnaste akvarellpenseln, detta kommer hjälpa dig att få till den perfekta eyelinern.

Tips 5 – Det kan vara svårt att få till en perfekt linje, man kan använda sig av en bit papper för att lägga till ens stödlinje och sedan fylla ut den med din eyeliner.

Tips 6 – Boosta med mascara, när man applicerar mascara kan det ibland vara svårt att nå fransarna längst in vid ögat, lättaste tricket för detta problem är att ta en skarp borste, till exempel en ögonbrynsborste som man sedan penslar på lite mascara.

Tips 7 – För en riktig intensiv blick kan man ha svart kajal i inner ögat. Det kan kännas obehagligt att applicera kajalen, tipset vi har till dig är att titta i motsatt riktning mot vart du vill applicera produkten.

Tips 8 – Det är så viktigt att ha rätt nyans på sminket! När du ska sminka ögonen är det bästa att välja en ljus beige nyans, detta gör att resultatet blir mer naturligt.